Hossein berättar om PM Orientmattor

I Iran är traditionen den att mattillverkning förblir en släkttradition, vilket innebär att kunskaperna förädlas från generation till generation. Familjen Sattarvandi har i mer än 50 år arbetat i branschen för orientmattor. Verksamheten har varit på international nivå, men man har de senaste åren byggt upp en synnerligen mycket välrenommerad verksamhet i Sverige. År 2000 etablerades verksamheten i Upplands-Bro i Brunna. Butiken öppnades inom COOP FORUM i den s.k. ”Gallerian”, dvs i Entrèhallen. Nu finns vi i Fliesbergshuset, E18, 197 40 Bro

PM Orientmattor kan nu fira 20-årsjubileum i Bro, vilket resulterat i att man under åren etablerat mycket goda personliga kontakter och referenser samtidigt som man blivit erkänt uppskattad för all den kunskap om orientmattor, som man förmedlat i samband med köp av en orientmatta. För PM Orientmattor är fackkunskap om orientmattor en hederssak. Och självklart innebär det att man sätter kundens önskningar i fokus.

För PM Orientmattor är köp av en orientmatta ett seriöst åtagande gentemot varje kund. Det är helt enkelt en hederssak för PM Orientmattor att bemöta varje kund med största respekt och att ge ansvarsfull, personlig rådgivning. Det kallar vi för köp med garanti.

Är ett köp av en orientmatta aktuellt?

PM Orientmattor har en mångårig, gedigen kunskap om den orientaliska mattans historia och vad som skiljer i kvalitet från matta till matta. Välkommen in i butiken till PM Orientmattor, Fliesbergshuset, E18, 197 40 Bro och ta del av all den kunskap om orientmattor, som Pazirik besitter. När ett köp blir aktuellt så får Ni den personliga garantin och det personliga, trevliga bemötandet, som är en självklarhet från PM Orientmattor till varje kund.

Lite tips och råd inför köp av en kvalitetsmatta!

Hossein Pazirik Madiapart förklarar här mycket kortfattat vad som främst gäller, när en kund kommer in för att köpa en orientmatta.

1) Den första frågan gäller vilken färg på mattan som kunden har önskemål om.
Hossein svarar: En mattas färgsättning bestäms i första hand om vilken grundfärg mattan har. Grundfärgen är den färg som inlagda färgmönster i mattan läggs ovanpå. Det betyder att om en orientmatta har många motiv i olika färger så blir ögats upplevelse den att man kanske får ett helhetsintryck av mattan, som baseras på de färger som de pålagda mönstren i mattan har. Men en mattas färgsättning utgår alltså från den grundfärg som orientmattan har.

 

2) Den andra frågan som är viktig är var i boendet som mattan skall placeras.
Hossein svarar: Det här är ett viktig fråga, eftersom ett förväntat stort slitage kräver hög kvalitet. PM Orientmattor har genomgående en mycket hög kvalitet som vi kan garantera, eftersom orientmattor är vår specialitet och vi har ett unikt kunnande.

 

3) Den tredje frågan är priset eller kanske bättre uttryckt – den prisklass som kunden har i tankarna.
Hossein svarar: Självklart är det här för kunden en viktig fråga, som jag bäst kan besvara med att jag rekommenderar kunden att komma in och personligen diskutera med PM Orientmattor om bästa orientmattan till ett pris som passar kunden.

 

Det finns många fler obesvarade frågor.
Hossein är beredd att ge all den experthjälp han kan förmedla. Kom in i butiken i Fliesbergshuset, E18, 197 40 Bro och lyssna på Hossein. Få – om ens några – kan ge så utförliga svar på frågor om mattor Ett besök lönar sig.